... biološke čistilne naprave od 50 PE do 15.000 PE

Sezam d.o.o.

Ljubljanska cesta 97 b
2327 Rače, Slovenija

t: +386 (0)2 608 20 32
e: sezam@triera.net

Dehidracija blata TEKNOFANGHI


MONOBELT® tračne stiskalnice omogočajo izcejanje blata, ki nastaja v čistilnih napravah. Tako kot pri drugi opremi za izcejanje, mora biti za doseganje dobrega izcejanja blato obdelano s flokulantom. Flokulacija mora biti končana preden pride blato v tračno stiskalnico.

Blato, ki se obdeluje, vstopi v zgornji del naprave (predzgoščevalnik), medtem ko se izcejeno blato (pogača) izloča v spodnjem delu naprave (tračna preša). Voda, ki se izcedi iz blata, se izloči v spodnji rezervoar naprave. Na tračni preši je nameščena nadzorna plošča, ki nadzoruje delovanje naprave. Med obratovanjem naprava ne potrebuje stalne oskrbe, priporočeno pa je, da je "na dosegu roke".


SCRUDRAIN® polžast zgoščevalnik skrbi za zgoščanje blata. Običajno je nameščen pred tračno stiskalnico ali drugim sistemom za dehidracijo blata. Blato, ki se obdeluje, vstopa preko polža v rotirajoč filter boben, hitrost rotacije bobna se regulira glede na proces dehidracije. Za boljše izcejanje se uporabljajo flokulanti, ki se mešajo z blatom. Filter boben se spira iz zunanje strani s pomočjo visokotlačnega vodnega curka, za spiranje je tudi možno uporabiti filtrirano izcedno vodo. Na napravi je nameščena nadzorna plošča, ki nadzoruje delovanje naprave, in vsa potrebna oprema.


POLYDILUTION® enota za pripravo polielektrolitov se uporablja pri vseh postopkih dehidracije, kjer so potrebni tekoči flokulanti. Enota se kombinira s sistemi MONOBELT®, SCRUDRAIN® ali TEKNOBAG-DRAIMAD®. Kapaciteta enote se izbere glede na potrebno količino pripravljene raztopine v postopku dehidracije, volumni posode so tipski (od 300 l do 6.000 l). Dobavljive so pol-avtomatske (CMP) in avtomatske naprave (CAP), ki mešajo prašne polielektrolite z vodo in tako pripravijo raztopino. Dobavljiva je tudi dodatna oprema, ki skrbi za točno doziranje ustrezne količine raztopine v procesu dehidracije.


TEKNOBAG-DRAIMAD® je modularni sistem za dehidracijo blata s pomočjo patentiranih vreč. Poseben material vreč deluje kot membrana in dopušča izcejanje vode iz notranjosti, preprečuje pa vdor vlage iz zunanjosti. Za doseganje dobrih rezultatov se uporabljajo primerni flokulanti.

Sistem omogoča postopek dehidracije blata preko modulov, opremljenih s filtrirnimi vrečami, katere se v postopku dehidracije napolnijo, zavežejo in odstranijo ter zamenjajo z novimi, praznimi vrečami. Polne vreče, ki vsebujejo dehidrirano blato, se hranijo na začasni deponiji in dodatno sušijo z naravnim izhlapevanjem vlage na zraku. Ko dosežejo zahtevano sušino preko 30%, se lahko koristijo kot gorivo in jih je možno predati v sežig. Moduli so opremljeni s nadzorno ploščo, ki omogoča avtomatični postopek filtriranja.


Mikro filtracija iztočne vode


SCRUFILTER® kompaktne enote se lahko uporabljajo v najrazličnejših aplikacijah mikro filtracije z namenom zmanjšanja drobnih suspendiranih trdnih delcev iz vode tja do 20 mikronov. Zmanjšanje suspendiranih snovi je povezana z zmanjšanjem KPK, BPK, fosforja, nitratov in drugih snovi. Standardni filtri so izdelani iz poliestrske tkanine na ABS nosilcu in se izberejo glede na potrebe po filtraciji.

Tipične aplikacije so biološke čistilne naprave za odpadno vodo (izboljšanje iztoka, odstranjevanje fosfatov), regeneracija ali filtracija vode in podobno. Sistem odlikuje visoka zmogljivost in minimalno vzdrževanje ter avtomatsko delovanje. Sistem preliva v sili skrbi za odvajanje vode v primeru izpada električne energije ali povečanega pretoka.
 

Monobelt

 

Scrudrain

 

Polydilution

 
Teknobag-Draimad
 
Scrufilter